Ildsted

Lang erfaring og sterk kompetanse

Våre håndverkere kan du stole på

Med lang erfaring og sertifiserte håndverkere er vi opptatt av at din nye peis eller vedovn er noe du skal ha glede av i mange år.

Ildstedet er Norges mest erfarne faghandelsgruppe innen varmebransjen.

Vi setter vår stolthet i å hjelpe deg finne riktig produkt til ditt rom. Med lang erfaring og sertifiserte håndverkere er vi opptatt av at din nye peis eller vedovn er noe du skal ha glede av i mange år. Enten du ønsker en service på din eksisterende ovn, eller ønsker å kjøpe ny ovn finner du dette hos oss.

Våre håndverkere bygger også peis som er tilpasset ditt rom. Kanskje ønsker du en romdeler, eller innsyn til flammene på flere sider? Vi har flere modeller som kan tilpasses ditt behov.

Mange er ikke klar over at vi også rehabiliterer din gamle pipe. Det kan være vanskelig og i verste fall brannfarlig å fyre i en defekt pipe.

Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud og befaring.

66-5-bp-int-1000x1400-1-1000x660
f-3-bp-int-1-620x400

Vedovn og peisovn

Det er mange ovner som gir god varme. Skal du ha en peisovn som skiller seg ut og gir perfekt innsyn til flammene må du imidlertid ha stålkontroll på detaljene.

Ild 15 Eco

ILD 15 ECO har glass på tre sider og brennkammeret bæres på en skulpturell søyle. Dette kommer til å bli en favoritt i stua, med sine svært gode varmeegenskaper og intuitive bruk. Ovnen kan monteres bare 5 cm fra brannmuren, som gjør at den ikke tar opp unødig plass i rommet. Bak døren finner du smarte løsninger som gjør det enkelt å håndtere aske; både en kubbestopper som holder ved og glør på plass samt en integrert askeskuff som gjør asketømmingen enkel og ren.

 • Mulighet for tilkobling av uteluft
 • Elegant og bestselgende design
 • Integrert askeskuff
ild-15-int-2-620x400

Jøtul F 602 ECO

Jøtul F 602 ECO er en av Jøtuls tidløse klassikere. Med sitt ikoniske design som dateres tilbake til 1940 og moderne forbrenningsteknologi, tilbyr den det beste fra begge verdener. Denne vedovnen har mulighet for tilkobling til friskluft, og er tilpasset selv de meste krevende moderne hjem. Dette er en praktisk vedovn, med både personlighet og karakter. Ovnen kan også brukes til matlaging. Den leveres som standard med en høy-effektiv kokeplate, og kan i tillegg utstyres med en mindre kokeplate.

 • Tidløs klassiker med ikonisk design
 • Praktisk kokeplate på toppen av ovnen
 • Mulighet for tilkobling til friskluft
f-602-eco_bp-3-1600x660-620x400

Video: Ildstedet viser deg hvordan du fyrer med Jøtul F 602

Jøtul F 520 High Top

Jøtul F 520 High Top har rom for 60 kg varmelagrende stein, noe som gir inntil 12 timer ekstra varme etter siste ilegg av ved. Glassene er utstyrt med coating som gjør at de holder seg rene og sikrer miljøvennlig forbrenning.

 • Glass på tre sider gir følelsen av å ha et bål i stua
 • Oppbevaring av ved i sokkel
 • Plass til 60 kg varmeakkumulerende steiner
f-520-ht-int-1-620x400

Peisovn

Det er mange ovner som gir god varme. Skal du ha en peisovn som skiller seg ut og gir perfekt innsyn til flammene må du imidlertid ha stålkontroll på detaljene.

Scan 5004-S FRL

Scan 5004-S FRL er en frittstående peis og gir innsyn til de vakre flammene fra tre sider. Peisen har en soft-close hevedør som gir et preg av luksus. Det gjennomtenkte designet gjør peisen rask og enkel å montere. Ikke bare kan det males rett etter installasjon, men for en mer spesiell overflate eller personlig utseende kan en finere eller grovere finish påføres. Lufttilførsel er diskret integrert gjennom basen, og gir peisen et rent og moderne design.

 • Rent og moderne design
 • Rask og enkel montering
 • Glass på tre sider
 • Selvlukkende hevedør med «soft-close»
5004-s-int1-1000x1400-1-1000x660

Jøtul FS 620

Jøtul FS 620 er utviklet til innsatsen Jøtul I 620 FRL og er en komplett pakkeløsning med tilbehør som ivaretar alle nødvendige mål og krav. Toppen har rom for varmelagrende stein, noe som gir inntil 12 timer ekstra varme. Byggesettet inneholder: peisomramming, peisinnsats, stålstativ, askeplate, lim, glassfiber tape og skruer.

 • Komplett byggesett med lav vekt
 • Stålstativ som holder innsatsen trygt på plass
 • Solid peis som gir mye varme!
Rehabilitering av pipe fyringsforbud

Video: Ildstedet viser deg hvordan du fyrer med Jøtul 520- og Jøtul 620-serien

Utepeis

Skap den gode stemningen og god atmosfære utendørs, enten hjemme eller på hytta.Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, det er noe eget å sitte ved bålet. Flammer og den avslappende knitringen. En utepeis hjelper deg å holde varmen når været blir kjølig, så du enten kan bli sittende ute rundt peisen, både sommer og vinter.

Utepeisen blir et naturlig samlingspunkt, hvor du kan kose deg, grille og nyte levende flammer. Den passer like god hjemme i hagen som på hytta.

Jøtul Frøya

Denne utepeisen har et lavt flammebilde som gir autentisk bålfølelse. Designet bidrar til å definere uteplassen og det er god plass til stort bål. Varmen og lyset gir god stemning i enhver sosial setting. Jøtul Frøya er produsert i cortenstål som får en røff og rusten overflate etter kort tid.

 • Tåler å stå ute hele året
 • Forlenger kveldskosen
 • Inkluder bålpanne
froya-ute-1-620x400

Jøtul Loke

Jøtul Loke har et hevet innsyn til bålet. Det finnes et praktisk oppbevaringsrom i sokkelen. Jøtul Loke er laget i cortenstål som får en røff og rustet overflate etter kort tid. Jøtul Loke gir deg nærheten til de åpne flammene i en høyreist og staut skikkelse.

 • Hevet innsyn til bålet
 • Inkludert bålpanne
 • Kan stå ute hele året
loke-corten-ute-8-small-620x400

Tilbehør og tjenester

Våre håndverkere bygger også peis som er tilpasset ditt rom. Kanskje ønsker du en romdeler, eller innsyn til flammene på flere sider? Vi har flere modeller som kan tilpasses ditt behov.

Tjenester

Mange er ikke klar over at vi også rehabiliterer din gamle pipe. Det kan være vanskelig og i verste fall brannfarlig å fyre i en defekt pipe. Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud og befaring.

Ildsted – fornying og service

Pipe /rørdeler

Rehabilitering av pipe

Bygging av peis

samlet-ja-1600x1000-620x400

Fyringsforbud?

Har du fått fyringsforbud og lurer på hva du skal gjøre? Rehabilitering av skorstein er enklere enn du tror og langt billigere enn å bygge ny skorstein.